15/1/08

"Hi ha uns cursets fantàstics!"

Després de molts mesos d'ostracisme el blog torna a funcionar. No per comentar l'actualitat periodística si no per explicar totes aquelles activitats que realitzem durant el taller de 'tele'. Més val tard que mai, diuen...
Per a mi no és precisament senzill tot el que envolta el funcionament d'un informatiu de televisió. El procés necessari per arribar a fer una peça d'un minut i mig és més complicat del que sembla. I no només per les qüestions tècniques (de les quals em confesso un petit gran desconeixedor), també per la inversió de temps i les gestions pertinents (si mai voleu entrar al parlament, eviteu haver d'implorar que el vostre professor envii una petició formal als senyors que amablement prohibeixen l'entrada en aquest magne edifici).
Bé, la Mar i jo vam anar al Parlament per preguntar-li a algun polític les seves impressions sobre els resultats de la comissió bilateral cel·lebrada a Madrid, i en concret, sobre el traspàs frustrat de les competències de Rodalies Renfe. La veritat és que no vam entendre gaire la càmera, la vàrem muntar, la vàrem equilibrar i fins i tot (pensàvem) l'havíem aconseguit enfocar.
Cal dir també que el tema de la llum i els filtres... no el teníem massa clar. No vam saber pitjar els botons necessaris per assegurar-nos del correcte funcionament de la càmera en aquest aspecte. Tot i així, no s'ha cremat cap imatge! Altres problemes... No ens vam enrecordar de canviar el mode del micròfon per fer l'entrevista a en Joan Ridao. És a dir, estava conectat al canal 1, però el so entrava per LINE. En Robert ens ha fet saber que hi ha uns cursets per aprendre'n...
Tot i així, vam acabar contents pel resultat de l'entrevista que si queda coixa, és pels problemes que la cap de premsa ens va posar per aconseguir unes altres declaracions d'algun altre representant polític ("això no toca" -deia. "Això no toca!) Més que res, per la varietat de discursos i la consegüent possibilitat d'escollir el més adient o fins i tot, d'incoure'ls tots dos.
Pel que fa a l'stand up, que em tocava, doncs... hauríem de fer bo allò de a la cinquena també va la vençuda. O és que el 3 té algun tipus de privilegi? Pot ser aquest 'stand up' no hauria d'haver estat tant introductori. És a dir, per això ja està el dóna pas i el vídeo amb la seva corresponent veu en 'off'. Però bé, poc a poc suposo espero que millorarem!

No hay comentarios: